Пређи на главни садржај

Beko WM3506TGK mašina za duže vremeČesto se vodi polemika među serviserima u našoj prodavnici koja je trenutno najbolja polovna veš mašina. Bitno je da ima delova na lageru, da su pristupačni finansijski, da se može jeftino kupiti polovna na tržištu i da se može dati neka garancija. Uvek je rizično davati garanciju na polovnu mašinu, ali polemika je večita, za koji model bismo smeli dati.

Stalno se provlače dva modela Beko WM3605TGK i Gorenje WA583. Dve mašine sličnih godišta i sličnih karakteristika. Cena polovnih mašina na tržistu je oko 10 eur za neispravnu i od 80 do 100 eur za ispravnu polovnu mašinu.

Ovaj put bih se osvrnuo na model WM3506TGK s/n 7100187300, mašina koja se prodavala najviše u lancu marketa nekadašnjeg giganta bele tehnike Eltim.

     WM3506tgk je od 2003 do 2007 bila neka vrsta BESTBUY ikone među veš mašinama, cenovno se nalazila među najniže rangiranim veš mašinama u tadašnjoj Beko ponudi.

     Tehnički gledano, model WM3506TGK na našem tržištu je bio pionir za mnoga tehnička rešenja. Bio je prvi masovno prodavani model sa polipropilenskim kazanom, tehnička revolucija je olakšala masu uređaja, rasteretila amortizere i kompletno kućište uređaja. 5 kg veša i 600 obr/min su verovatno po konstruktorima i na kraju lanca prodaje trgovcima bili optimum i smernica za dugo korišćenje i jeftino održavanje, bili su u pravu.
     Mehanički programator sa krivuljarima kombinovan sa malom integrisanom pločom koja služi za kontrolu kolektorskog motora su bili već viđeni na prethodnim modelima, ali jednostavnost zamene programatora i trajnost su par detalja koji su se vremenom pokazali kao pozitivan detalj u održavanju uređaja. Grejač od 1850W kombinovan sa malom potrošnjom vode u to vreme je u znatnoj meri olakšao da mašina dobije Energetski razred A i da ga po tome smesti na sam vrh štedljivosti veš mašina.
     Najveća popravka na modelu WM3506TGK je zamena ležaja i semeringa, zapravo to je najveća popravka na svim veš mašina. Osnovna razlika naspram svih ostalih modela je što je sama osovina bubnja napravljena od kvalitetnog materijala. Konstruktori su se potrudili da pored dobrog proračuna materijal korišćen za izradu ne bude najjeftiniji, to je vrlo pohvalno obzirom da mnogi proizvođači upravo tu postavljaju zamku za trajnost uređaja.

    Mašina je i dalje prava meka za servisere i ljude spremne za tehničke avanture samostalnih popravki, lako se otvara sa prednje strane i pristup grejaču, pumpi i ostalim delovima je olakšan, mašina se ne mora spuštati na bok, smanjen je rizik od curenja vode po prostoriji i oštećivanja plastičnih delova mašine. Serviseri je rado popravljaju a stranke ljubomorno čuvaju.


WM3506TGK


Hvalimo:
-trajnost svih termostata
-kvalitetan grejač vode Blackman 1850w (prva ugradnja)
-polipropilenski kazan
-izuzetno kvalitetan i dugotrajan kaiš-remen
-odličnog kvaliteta originalna vodena pumpa
-trajnost amortizera
-trajnost programatora
-izuzetno kvalitetne plastike (okvir vrata, ručica za otvaranje)
-kvalitetna creva za odvod i dovod vode
-odličan kolektorski motor (jako retka izgorevanja motora)
-velik izbor ORIGINALNIH delova na tržištu
-lak pristup unutrašnjosti aparata i zamena delova


Zameramo:
-često pregorevanja ON/OFF prekidača (400 din deo)
-često pregorevanje bimetalne bravice (600 din deo)


Cene delova za sve Beko uređaje možete pogledati OVDE jednostavnim upisivanjem BEKO u pretraživaču našeg e-shopa.

                                                                                                     Sel Emil
                                                                                                     Elektrospektar! Tekst je sačinjen na osnovu iskustava u radu na terenu, svakodnevnoj komunikaciji sa serviserima u našoj prodavnici i iskustvu stečenom u prodaji rezervnih delova. Iskustva su različita i nisu merodavna kada su u pitanju lične želje i ambicije. Tekst je samo informativnog karaktera!Коментари

Популарни постови са овог блога

Model WA583 borba kvaliteta i nasleđa

      WA583 je model koji je zatvorio vrata kvalitetnim i dugotrajnim Gorenje veš mašinama. Tiho se izvukao i poslao kvalitet u istoriju. Označava kraj duge i uspešne ere Gorenje aparata i početak plastičnih robota.   WA583 je tehnički most između starih Gorenjskih inžinjera posvećenih mehanici i dugotrajnosti i modernih mladih dizajnera-inžinjera koji posmatraju svet kroz naočare i kompjuterske programe.  Model WA583 je odlično prodavan aparat od davne 2004 godine. Uz sitne tehničke izmene uspešno se proizvodio i prodavao do 2012 godine. Od tehničkih rešenja evolucija je bila na poslednjem mestu, stidljivo su inžinjeri eksperimentisali sa novim segmentnim mehaničkim programatorima i magnetnom pumpom za izbacivanje vode.  U prodaji je bio BESTBUY u to vreme sa Bekovim modelom WM3506TGK , bili su u istom cenovnom rangu, jedino je WM3506TGK energetski razred A dok je WA583 energetski razred C. Osnovna razlika između ova dva modela je u pogonskom elektromotoru, Beko ima

Nova ili polovna bela tehnika - da ili ne

Nova ili polovna bela tehnika - da ili ne U poslednjih nekoliko godina smo primetili ekspanziju uvoza polovne bele tehnike iz zemalja EU. U većini slučajeva su to neispravni uređaji koje su naši trgovci otkupili sa otpada ili su ih jednostavno pokupili sa ulice. Prosek godina eksploatacije tih uređaja je od 5 do 10 godina, iako trgovci tvrde da su radili mnogo manje. Naravno, postoje izolovani slučajevi gde je radni vek bio kraći, ali je opet iz nekog razloga završio na rashodu, uglavnom su bile neophodne skuplje opravke koje ne podležu garantnim uslovima održavanja. Takvi uređaji su dopremeljni do naših pijaca ili online oglasnika i ovde su dobili novu vrednost i radni vek. Na žalost tehnika ne poznaje granice niti korisnike, ona funkcioniše dok se održava i kao takva postaje vrednosni upitnik kada je mi kupujemo. U suštini nije moguće odrediti koliko je vremenski uređaj korišćen. Budite uvereni da postoje mnoge metode da se polovna bela tehnika obnovi i da joj se vrati sjaj i