уторак, 09. септембар 2014.

Beko WM3506TGK mašina za duže vremeČesto se vodi polemika među serviserima u našoj prodavnici koja je trenutno najbolja polovna veš mašina. Bitno je da ima delova na lageru, da su pristupačni finansijski, da se može jeftino kupiti polovna na tržištu i da se može dati neka garancija. Uvek je rizično davati garanciju na polovnu mašinu, ali polemika je večita, za koji model bismo smeli dati.

Stalno se provlače dva modela Beko WM3605TGK i Gorenje WA583. Dve mašine sličnih godišta i sličnih karakteristika. Cena polovnih mašina na tržistu je oko 10 eur za neispravnu i od 80 do 100 eur za ispravnu polovnu mašinu.

Ovaj put bih se osvrnuo na model WM3506TGK s/n 7100187300, mašina koja se prodavala najviše u lancu marketa nekadašnjeg giganta bele tehnike Eltim.

     WM3506tgk je od 2003 do 2007 bila neka vrsta BESTBUY ikone među veš mašinama, cenovno se nalazila među najniže rangiranim veš mašinama u tadašnjoj Beko ponudi.

     Tehnički gledano, model WM3506TGK na našem tržištu je bio pionir za mnoga tehnička rešenja. Bio je prvi masovno prodavani model sa polipropilenskim kazanom, tehnička revolucija je olakšala masu uređaja, rasteretila amortizere i kompletno kućište uređaja. 5 kg veša i 600 obr/min su verovatno po konstruktorima i na kraju lanca prodaje trgovcima bili optimum i smernica za dugo korišćenje i jeftino održavanje, bili su u pravu.
     Mehanički programator sa krivuljarima kombinovan sa malom integrisanom pločom koja služi za kontrolu kolektorskog motora su bili već viđeni na prethodnim modelima, ali jednostavnost zamene programatora i trajnost su par detalja koji su se vremenom pokazali kao pozitivan detalj u održavanju uređaja. Grejač od 1850W kombinovan sa malom potrošnjom vode u to vreme je u znatnoj meri olakšao da mašina dobije Energetski razred A i da ga po tome smesti na sam vrh štedljivosti veš mašina.
     Najveća popravka na modelu WM3506TGK je zamena ležaja i semeringa, zapravo to je najveća popravka na svim veš mašina. Osnovna razlika naspram svih ostalih modela je što je sama osovina bubnja napravljena od kvalitetnog materijala. Konstruktori su se potrudili da pored dobrog proračuna materijal korišćen za izradu ne bude najjeftiniji, to je vrlo pohvalno obzirom da mnogi proizvođači upravo tu postavljaju zamku za trajnost uređaja.

    Mašina je i dalje prava meka za servisere i ljude spremne za tehničke avanture samostalnih popravki, lako se otvara sa prednje strane i pristup grejaču, pumpi i ostalim delovima je olakšan, mašina se ne mora spuštati na bok, smanjen je rizik od curenja vode po prostoriji i oštećivanja plastičnih delova mašine. Serviseri je rado popravljaju a stranke ljubomorno čuvaju.


WM3506TGK


Hvalimo:
-trajnost svih termostata
-kvalitetan grejač vode Blackman 1850w (prva ugradnja)
-polipropilenski kazan
-izuzetno kvalitetan i dugotrajan kaiš-remen
-odličnog kvaliteta originalna vodena pumpa
-trajnost amortizera
-trajnost programatora
-izuzetno kvalitetne plastike (okvir vrata, ručica za otvaranje)
-kvalitetna creva za odvod i dovod vode
-odličan kolektorski motor (jako retka izgorevanja motora)
-velik izbor ORIGINALNIH delova na tržištu
-lak pristup unutrašnjosti aparata i zamena delova


Zameramo:
-često pregorevanja ON/OFF prekidača (400 din deo)
-često pregorevanje bimetalne bravice (600 din deo)


Cene delova za sve Beko uređaje možete pogledati OVDE jednostavnim upisivanjem BEKO u pretraživaču našeg e-shopa.

                                                                                                     Sel Emil
                                                                                                     Elektrospektar! Tekst je sačinjen na osnovu iskustava u radu na terenu, svakodnevnoj komunikaciji sa serviserima u našoj prodavnici i iskustvu stečenom u prodaji rezervnih delova. Iskustva su različita i nisu merodavna kada su u pitanju lične želje i ambicije. Tekst je samo informativnog karaktera!Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.