Пређи на главни садржај

Model WA583 borba kvaliteta i nasleđa

   
  WA583 je model koji je zatvorio vrata kvalitetnim i dugotrajnim Gorenje veš mašinama. Tiho se izvukao i poslao kvalitet u istoriju. Označava kraj duge i uspešne ere Gorenje aparata i početak plastičnih robota.
  WA583 je tehnički most između starih Gorenjskih inžinjera posvećenih mehanici i dugotrajnosti i modernih mladih dizajnera-inžinjera koji posmatraju svet kroz naočare i kompjuterske programe.

 Model WA583 je odlično prodavan aparat od davne 2004 godine. Uz sitne tehničke izmene uspešno se proizvodio i prodavao do 2012 godine. Od tehničkih rešenja evolucija je bila na poslednjem mestu, stidljivo su inžinjeri eksperimentisali sa novim segmentnim mehaničkim programatorima i magnetnom pumpom za izbacivanje vode.


 U prodaji je bio BESTBUY u to vreme sa Bekovim modelom WM3506TGK, bili su u istom cenovnom rangu, jedino je WM3506TGK energetski razred A dok je WA583 energetski razred C.

Osnovna razlika između ova dva modela je u pogonskom elektromotoru, Beko ima kolektorski motor a Gorenje asinhroni motor, sa tom tehničkom razlikom imaju i različite programatore.


Danas modeli WA583 se i dalje koriste širom naše zemlje, koriste se u svim mogućim uslovima rada i dalje izbegavajući rashod. Delovi su jeftini i pristupačni, ima ih u skoro svim prodavnicama rezervnih delova. Najskuplji deo koji se često menja je osovina bubnja (približno 4500,00 din) dok se ostali potrošni delovi kreću od 150,00 do 1500,00 din (remen,ležajevi,semering...).
Svakako bismo ga preporučili svakome ko želi dugotrajnu mašinu koja ne skače po kupatilu dok radi centrifuga.


Hvalimo:

-trajnost prohronskog-nerđajućeg kazana
-kvalitetno i stabilno kućište mašine
-jednostavnost popravke i dijagnoze kvara
-povoljno održavanje sa originalnim delovima
-povoljna cena u oglasima


Zameramo:

-loše serije programatora 4746,01 (često pregorevanje kontakta centrifuge)
-loš kvalitet fabričkih kondenzatora motora
-slabe plastike držača šarke vrata (često lomljenje)


Cene delova za sve GORENJE uređaje možete pogledati OVDE jednostavnim upisivanjem GORENJE u pretraživaču našeg e-shopa.



                                                                                                      Sel Emil
                                                                                                   Elektrospektar


! Tekst je sačinjen na osnovu iskustava u radu na terenu, svakodnevnoj komunikaciji sa serviserima u našoj prodavnici i iskustvu stečenom u prodaji rezervnih delova. Iskustva su različita i nisu merodavna kada su u pitanju lične želje i ambicije. Tekst je samo informativnog karaktera!




Коментари

Популарни постови са овог блога

Beko WM3506TGK mašina za duže vreme

Često se vodi polemika među serviserima u našoj prodavnici koja je trenutno najbolja polovna veš mašina. Bitno je da ima delova na lageru, da su pristupačni finansijski, da se može jeftino kupiti polovna na tržištu i da se može dati neka garancija. Uvek je rizično davati garanciju na polovnu mašinu, ali polemika je večita, za koji model bismo smeli dati. Stalno se provlače dva modela Beko WM3605TGK i Gorenje WA583. Dve mašine sličnih godišta i sličnih karakteristika. Cena polovnih mašina na tržistu je oko 10 eur za neispravnu i od 80 do 100 eur za ispravnu polovnu mašinu. Ovaj put bih se osvrnuo na model WM3506TGK s/n 7100187300, mašina koja se prodavala najviše u lancu marketa nekadašnjeg giganta bele tehnike Eltim.      WM3506tgk je od 2003 do 2007 bila neka vrsta BESTBUY ikone među veš mašinama, cenovno se nalazila među najniže rangiranim veš mašinama u tadašnjoj Beko ponudi.      Tehnički gledano, model WM3506TGK na našem tržištu je bio pionir za mnoga tehni

Nova ili polovna bela tehnika - da ili ne

Nova ili polovna bela tehnika - da ili ne U poslednjih nekoliko godina smo primetili ekspanziju uvoza polovne bele tehnike iz zemalja EU. U većini slučajeva su to neispravni uređaji koje su naši trgovci otkupili sa otpada ili su ih jednostavno pokupili sa ulice. Prosek godina eksploatacije tih uređaja je od 5 do 10 godina, iako trgovci tvrde da su radili mnogo manje. Naravno, postoje izolovani slučajevi gde je radni vek bio kraći, ali je opet iz nekog razloga završio na rashodu, uglavnom su bile neophodne skuplje opravke koje ne podležu garantnim uslovima održavanja. Takvi uređaji su dopremeljni do naših pijaca ili online oglasnika i ovde su dobili novu vrednost i radni vek. Na žalost tehnika ne poznaje granice niti korisnike, ona funkcioniše dok se održava i kao takva postaje vrednosni upitnik kada je mi kupujemo. U suštini nije moguće odrediti koliko je vremenski uređaj korišćen. Budite uvereni da postoje mnoge metode da se polovna bela tehnika obnovi i da joj se vrati sjaj i